Крилото на Левски Димитър Димитров получи своя приза за Най-добър баскетболист до 21 години втория полуфинал на „сините“ с Балкан.

Млазокът спечели наградата „Рачо Колев – Едно сърце, една игра“, след като получи 31 точки в гласуването на спортните журналисти в България. 18 представители на медиите дадоха своя вот, а 20-годишният Димитров изпревари Александър Везенков с 21 и Алекс Симеонов със 17.

Наградата на името на нашия приятел и колега Рачо Колев се връчва за втора поредна година. С нея ние, спортните журналисти, се опитваме да го почетем, след като той отдаде живота си на баскетбола.

Митко Димитров бе награден непосредствено преди началото на срещата между Левски и Балкан, под аплодисментите на съотборниците, съперниците, и много хора по трибуните в зала „Универсиада“. Отличието връчиха спортните журналисти Хари Латифян и Станислав Христов, инициатори на анкетата.

Старши треньорът на Левски Константин Папазов коментира след срещата, че вярва в качествата на Димитров, и очаква от него да бъде бъдещето на отбора. „На Митко е въпрос да превърти колелото, един мач да изиграе. Той все пак, за стандартите на България, до преди шест месеца не бе играл професионален баскетбол. Много работи, много се развива, лидер е на националния отбор за младежи. Ние сме го взели с мисълта, че бъдещето е пред него, и има 15 години напред в баскетбола,“ отбеляза Папазов за наградения си състезател.