Президентът на баскетболната ни федерация Мишо Михов заяви, че поема ангажимент за финансирането на строежа на многофункционална зала в Пловдив. Михов разкри още, че във Варна е стартирала кампания за реконструиране на Двореца на културата и спорта, а освен това е песимист за скорошното построяване на голяма зала в София.

„В програмата на федерацията е заложено Пловдив да се върне на баскетболната сцена в стария си блясък, а това не може да стане без зали. Мястото, което общината предлага е добро. Идеята за построяването на такава зала е това да стане съвместно между федерацията и Общината. Федерацията поема ангажимента да спомогне и да осигури за финансирането, но не без помощта на общината. На думи всичко изглежда лесно, но поне 6 месеца трябва проектиране и обсъждане сред обществеността. Минимум 60% трябва да се самоиздържа. Нещата са малко по-сложни. Това е сериозен ангажимент от двете страни. Не трябва да се забравя, че има световна финансова криза. Лично аз и федерацията поемаме ангажимента, че ще осигурим финансирането. Не може обаче да се каже срок. Кметът каза – до края на мандата. Нормално е за 2 години да се построи”, каза Михаил Михов и добави:

„Във Варна провеждаме кампания за реконструкция на Двореца на спорта, защото в този си вид това е едно амортизирано съоръжение, което не отговаря на изискванията за международни състезания. Може би този проект ще изпревари другия. В София според мен няма скоро да има съоръжение за каквото се говори – 10 – 12 хиляди, там е по-сложно.”