Новото попълнение на Евроинс Черно море Димитър Мираковски е контузен и може да пропусне утрешния мач от Балканската лига срещу Рилски спортист. Новината съобщи за Дарик изпълнителният директор на клуба д-р Борислав Ташев. Мираковски има болки в кръста и в момента го лекуват, като домакините се надяват да могат да го вдигнат на крака утре.

След скандалното напускане на Ерик Уеб, Черно море остана само с Мираковски и младия Тихомир Желев на плеймейкърския пост. Евентуално отсъствие на македонския гард утре ще натовари Желев с цялата организация на играта на варненския тим.

Добрата новина за Даниел Димитров е, че другото ново попълнение - Хрисимир Димитров вече е картотекиран и в Балканската лига и ще може играе срещу Рилски Спортист. Опитният баскетболист записа първи минути с екипа на „моряците” през уикенда, при загубата от Балкан, а утре ще изиграе втори мач за Черно море, откакто премина в състава от Спартак Плевен.

Младокът Васил Кьосев, който от известно време е извън строя, тренира на облекчен режим и твърдо пропуска двубоя с Рилски спортист.

Срещата от Балканската лига е утре от 17,30 в зала „Конгресна” в Двореца на културата и спорта във Варна.