Миньор стартира с победа участието си на квалификационния турнир за класиране в новосформираната женска Национална баскетболна лига. Перничанки се наложиха със 75:63 над Славия в първия ден на надпреварата, която ще определи двата отбора, които ще се присъединят към елитните Лукойл Нефтохимик, Дунав Еконт Експрес, Монтана 2003 и Берое 07.

Двубоят между Славия и Миньор в столичната зала „Христо Ботев” бе интересен и приятен за зрителите и предложи добър дамски баскетбол. След равностойна първа четвърт, гостите от Перник успяха да наложат своето темпо и стил и дръпнаха до почивката с шест точки – 35:29.

Момичетата на Валентин Петров натиснаха веднага след подновяването на играта, и след 30 минути игра вече имаха аванс от 14 точки. Благодарение на повечето си опит и класа, баскетболистките на Миньор се справиха със задачата да поддържат преднината си и в последната четвърт, макар младият състав на Славия да опита всичко възможно, за да се върне в играта.

Страхотен мач за Миньор изигра Камелия Михалкова, която реализира 33 точки и овладя 12 борби. Ветеранът Светла Асенова завърши с 16 точки и шест асистенции, а Радмила Нешева добави 16 точки и седем асистенции.

За Славия много силно игра Стефка Николова, приключила с 24 точки и шест борби. С 14 точки завърши Тонка Тенчева. „Белите” бяха без капитана си Ренета Дикова, която вече е част от състава на Миньор. За сметка на това старши треньорът Надка Голчева използва доста от младите момичета, рожба на клуба. В игра влезе и бившата волейболистка Александра Делчева, която за 7 минути хвана 2 борби. Повторен дебют с "белия" екип направи Албена Бачкова, която бе изключително полезна и завърши със 6 точки, 4 асистенции и 3 овладени топки.

Утре Миньор ще играе с НСА, а в петък среща Тони 7. Славия утре ще търси реванш срещу Тони 7, а в третия ден ще се изправи срещу НСА.