„Ако гледаме от чисто спортно-техническа гледна точка, да – имаше реванш”, заяви старши треньорът на баскетболния ни шампион Любо Минчев след успеха на ЛукОйл Академик над Левски с 93:64 точки в Праве. „Студентите” този път не допеснаха изненада при срещата си със „сините” и пред погледа на благодателя на клуба Валентин Златев играха агресивно и надъхано срещу единствения тим, който ги победи до момента във вътрешното ни първенство.

„Това беше едно от нещата, които бяха допълнителен стимул в този мач за нас, защото единствената ни загуба беше от отбора на Левски. Днес бяхме максимално концентрирани и мобилизирани. Поздравявам отбора. Имаше хубави неща. Мисля, че стояхме добре днес на терена и заслужено победихме. Разликата между ЛукОйл и останалите отбори не е такава, каквато беше миналата година. Тази вечер мотивацията ни беше на много високо ниво и това ни помогна много.

Ако играем във всеки един мач така, ще ни бъде доста по-лесно, но не смятам, че можем да бъдем спокойни, след като сме победили втория с такава голяма разлика. Просто трябва всеки мач да сме максимално концентрирани. Имаме здраволсловни проблеми, които могат да се отразят. Знам, че вие искате изненади, но това не е добре за нас. Дано да успеем да решим здравословните си проблеми, защото те могат да ни изиграят лоша шега”, коментира още Минчев.