Мъжкият тим на баскетболния Берое Стара Загора, който спечели купата на България преди броени седмици, бе определен за "Отбор на месец февруари" в традиционната анкета сред спортните редакции. Отличието за "Треньор на месеца" бе връчено на наставника на тима и национален селекционер Любомир Минчев. В класацията при отборите Берое изпревари националния отбор по бокс, завоювал 12 меда на турнира "Странджа", както и ансамбъла по художествена гимнастика, взел три отличия на Гран при в Москва. В гласуването при треньорите Минчев се справи с конкуренцията на Жоел Арате, старши треньор на националния отбор по бокс, Георги Атанасов - наставник на сноубордиста Радослав Янков и Весела Димитров, която води ансамбъла.

"Изненадан съм от резултатите, но се надявам, че за вбъдеще ще дадем още поводи на журналистите да гласуват за нас", заяви Минчев, чийто тим може да се похвали освен купата на страната и с класиране за полуфиналите на Балканската лига, където ще срещне черногорския Теодо Тиват.

"Не искам да се изхвърлям с обещания. Гледаме да отмятаме нещата едно по едно. Купата даде самочувствие на играчите, че можем да постигнем и по-големи успехи. Целта сега е да стигнем до финала на Балканската лига, което ще бъде подобряване на постижението ни спрямо предишния сезон. След това вече ще мислим и за плейофите", коментира Любомир Минчев.

"Лукойл Академик си остава основният фаворит в първенството. Не смятам, че ние сме по-добрият отбор, спрямо тях. В серия (до 3 победи) ще ни бъде по-трудно, отколкото в един мач. Надявам се, че сезонът ще има положителен завършек", добави Минчев и благодари на ръководството на тима и феновете за оказаната подкрепа.

Запитан за предстоящия съперник в Балканската лига - Теодо, Минчев отговори, че очаква два много трудни мача.

"Няма да ни бъде лесно, но няма с какво да се изненадаме, защото нито при тях, нито при нас има нови играчи или нови треньори спрямо последния път, когато играхме с тях. Те са доста ръстов съперник и това вероятно ще ни затрудни. Неприятно е, че пътят до Черна гора е доста дълъг, но той ще бъде такъв и за тях, когато ни гостуват в Стара Загора", добави Минчев.

За Берое наградата за "Отбор на месеца" е втора след януари 2016 година.