Старши треньорът на баскетболния Левски Любо Минчев прие спокойно инфарктния развой на сблъсъка на неговия тим с шампиона ЛукОйл Академик и загубата след продължение в 13-я кръг на мъжкото ни първенство. „Първи искам да поздравя отбора на ЛукОйл Академик, защото са победители, но поздравявам и моя тим, защото се бори до края и бяхме равностойни. Момчетата имаха две задачи преди мача - независимо дали ще победим или ще загубим, първо - да се борим, да сме равностойни на ЛукОйл и да стоим добре на терена, а втората задача беше да разбием максимално тяхната игра в нападение и ако имахме по-точна стрелба през първото полувреме, щеше да е по-добре”, коментира Минчев.

На въпрос дали, ако е бил на мястото на колегата си на треньорския пост при „студентите” Желко Лукаич ще поиска от играчите си да направят нарушение в последните секунди на редовното време преди тройката на Златин Георгиев Любо Минчев отговори: „Ако бях, щях да кажа да направят фаул, но ако видим, че ние имахме играчи с по 4 фаула и в продължението съперникът щеше да се наложи, а тройката може да е случайна, може да е било добро решение. Всичко е в зависимост от ситуацията. Ако не бяхме вкарали, никой нямаше да се сети.”

Наставникът на „сините” нито за момент не упрекна Юли Радионов за грешката в последните секунди. „Не искам да го оправдавам, но и не го обвинявам. По-скоро упреквам себе си, че оставих Юли на терена толкова дълго, защото той още не е готов физически след контузията”, сподели Минчев.