Недоволен от увеличената разлика в края на мача и радостен за отличния дебют на новото попълнение Ники Върбанов, бе наставникът на ЛукОйл Академик Любо Минчев сред поражението от Динамо Москва с 62:86 точки в последния мач на „студентите” в Еврокъп тази година.

„Вие какво сте очаквали? Да бием Динамо, Казан? Те са много по-силни от нас. Съгласен съм, че не е приятно отборът на ЛукОйл да пада и то особено в къщи. Днес най-много ме е яд, че загубихме с голяма разлика в последните 2-3 минути, вместо тогава да намалим разликата, ние позволихме тя да стане двойна. Това ме е яд най-много от всичко. Иначе от самото начало, когато ми предложиха да стана треньор на ЛукОйл знаех, че може да се случи такова нещо. Не съм очаквал само да паднем от Баронс, а ние направихме най-слабия си мач тук. Днес имаше доста добри моменти и съжалявам, че завършихме по най-лошия начин. Доволен съм от дебюта на Ники Върбанов и че той се включи много добре. Не съм очаквал, че като първи мач така добре ще се включи и мога да бъда само радостен за това. Не е време сега веднага за анализи. Тепърва ще се правят. Стига толкова сме пипали по отбора, няма какво повече”, коментира старши треньорът на баскетболния ни шампион.

Младият център Николай Върбанов заслужи най-много овации от феновете в зала „Универсиада”.

„Чувствам се много добре в отбора на ЛукОйл, който е име в България и 6 поредни години е шампион. Най-лошо е, че загубихме. Няма значение кой играе добре, важно е отборът да победи, но нищо – ще се надяваме догодина да има по-добри резултати. Явтокас е играч с много опит. Аз никога до сега не съм играл срещу такива, само в българското първенство и се радвам, че успях да му се противопоставя”, заяви Върбанов, който смени екипа на Левски с този на ЛукОйл Академик наскоро.

„Едва ли бихме променили нещо коренно. Може да се стигне до нещо, но не съществено. Взехме победа като гост, това е пак нещо – взе победа – за жалост на много хора, които биха останали радостни да не бяхме взели победа. Все пак знаете групата каква е. Гледаме напред”, пък каза спортният директор на „студентите” Сашо Везенков.