Старши треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски бе изключително разочарован от разгромната загуба, която допусна неговият тим във вечното дерби срещу Левски с 82:110 в зала „Триадица”.

„До този мач смятах, че вървим нагоре, въпреки че имаше едно изключение в Ямбол, но то ни беше за урок. Като изключим днешното ни поведение, така мислех. Цяла седмица говорихме за защитата и до този момент, ако въобще сме имали някаква сила, тя беше в защитата, но видяхте какво се случи. Допуснахме да се разиграят и да започнат да вкарват безобразно, но ние им позволихме. Подходът вече ще е стресов, постоянно стресов, докато започне да дава резултат. Излязохме в този мач сякаш с по-голямо самочувствие след победата над Спартак (Пл), но очевидно се справяме по-добре като аутсайдери”, коментира наставникът на „червените” Барчовски.

Неговият колега начело на Левски Любо Минчев пък заяви, че е доволен от красивата игра на своите баскетболисти през първото полувреме, когато сините отбелязаха цели 68 точки в коша на противника.

„Победата може би дойде лесно за нас след първите две части, но не съм доволен, че се отпуснахме и позволихме разликата да падне. На почивката казах на момчетата, че ЦСКА ще излезе мобилизиран и през второто полувреме, но видяхте че имаше спад в играта ни и съжалявам за това. Тази срещата е като всяка друга за нас, защото ние винаги гоним победата, но просто емоционалният заряд е много по-голям”, коментира треньорът на победителите Минчев.