Наставникът на баскетболният ни шампион Лукойл Любо Минчев е доволен от успеха на своя тим над Черно море, но не толкова от играта. Академик надви Евроинс Черно море с 92:83 точки в Правец. Двубоят от Националната баскетболна лига бе последна проверка преди първия мач на „студентите” в турнира Еврокъп следващия вторник в зала „Универсиада”.

Срещата започна по-добре за гостите, които вкараха 4 тройки в първите 3 минути и поведоха с 14:7 точки. Лукойл успя да навакса и след 10 минути резултатът бе 28:28. На почивката „студентите” дръпнаха с 5 точки при 52:47 благодарение на добрата игра на Кевин Крюгър и Тодор Стойков. В началото на последната четвъртина шампионите поведоха с 12 точки, но 4 минути преди края след тройка на Юли Радионов Черно море намали на 80:86. До края Ненад Чанак и Стойков оформиха крайното 92:83 в полза на „студентите”.

Американците Тим Пикет и Кевин Крюгър бяха най-резултатни за Лукойл с по 21 точки, а Тодор Стойков добави 16. За Черно море Желко Бойович вкара 26 точки, а Атила Сантош и Кори Макинтош отбелязаха по 18.

„Лошо начало за нас и добро за варненци. В хода на мача успяхме да изравним и да контролираме срещата. Два дни не беше в България и не е тренирал, затова започнах с Тенчо. Задължен съм да го включа, защото наближават мачовете, а той е играч, на който трябва да разчитаме. Вижда се, че още не е готов, но трябва да проявим търпение”, заяви за Гонг Минчев след двубоя.

Утре „студентите” са пуснати в почивка, а в неделя подновяват подготовката си за срещата с Уникс Казан на 25 ноември.