На добра игра и изненада се надява наставникът на ЛукОйл Академик Любо Минчев за утрешния последен мач на „студентите” в Еврокъп срещу Динамо Москва.

„На мен ми се иска да играем добре. Ако имаме шанс да победим в последните минути, както срещу Уникс, дано този път шансът да е на наша страна. Ясно е, че отборът на Динамо е много по-силен и той е един от фаворитите за спечелване на трофея, но в спорта се случват изненади. Надявам се утре ние да поднесем изненадата. Не искам да правя някакви генерални анализи, защото не е сега моментът. На моменти отборът играеше много добре. Имаше добри мачове, но имаше и такива като с Баронс”, заяви Минчев преди двубоя. Срещата е във вторник от 18 часа в зала „Универсиада”.

Очаква се дебют за ЛукОйл да направи младият център Ники Върбанов, а пък в края на месеца Тенчо Банев ще претърпи операция от херния.

„До колкото знам няма проблем утре Ники Върбанов да участва в мача. ЛукОйл отдавна имаше желание да го вземе в състава. Тенчо Банев от началото на ноември има херния и изпитва болки. От доста време е мъчен с болки и не може да бъде пълноценен. Една такава операция, която ще последва в края на месеца ще го извади за дълго от игра”, каза още Любо Минчев.