Сръбският център на Черно море Порт Варна Милян Пупович заяви, че тимът му заслужено е победил Балкан в едно от дербитата на 22-я кръг на Националната баскетболна лига. Черно море победи със 105:81 точки, а в следващия кръг на 6-и април приема Левски от 18 часа в зала „Конгресна”.

„Играха трудна защита за нас. Не очаквахме точно това и не се бяхме готвили за такава защита. Имахме трудни моменти в първите 10-15 минути. През второто полувреме започнахме да играем по-добре и заслужено победихме. Павката Маринов имаше проблеми с фауловете, както и високите им състезатели. Трудно се играе, когато имаш притеснение за фауловете. Затова ние играхме малко по-спокойно през второто полувреме”, коментира Пупович за Гонг.

„Балкан е добър отбор и ми харесва как играят. Не подценявам Лукойл Академик и Левски. Това са сериозни отбори със сериозни бюджети, със сериозни треньори и състезатели. Въобще не ги подценявам тези отбори. Познавам Ацо Тодоров и знам, че той е един от най-добрите треньори, които аз познавам”, каза още Милян Попувич и добави:

„Дамян Кандич има много добра ръка и ако влезе във форма, може да пази здраво. Смятам, че той може да ни бъде голяма помощ.”