„Време е отношенията в българския баскетбол, които не са и не могат да бъдат застъпени в правилниците и наредбите на федерацията да бъдат регламентирани, за да могат да минат на по-високо ниво от етична гледна точка”, заяви президентът на родната баскет-централа Михаил Михов, след като Управителният съвет възложи на Правната комисия на федерацията да изработи етичен кодекс, който да бъде приет на следващото заседание.

Освен това бе взето решение да се промени начинът на работа и подбор на баскетболните таланти на възраст между 13 и 14 години, които са потенциални участници в националните гарнитури.

Наредбите за Националната баскетболна лига, както и тези за първенството на жените и А група при мъжете, бяха приети днес.

Определен бе срокът за подаване на заявки за участие в Лигата да е 15-ти юли. До края на юли Управителният съвет очаква и предложения от клубовете по обявените промени в Наредбата за подрастващи.

Разработва се идеята към баскетболната ни федерация да бъдат назначени треньори, които да отговарят целогодишно за развитието и работата с едно цяло поколение. Бяха обсъдени и варианти за стимулиране на треньорите в клубовете, които създават собствени играчи.