„Това, което сме се уговорили с Пини, остава. За мен в тази ситуация е по-добре да не се пресилват нещата, да не се търси бързо решение, а по-скоро да се търси най-доброто решение, т.е. Пини да поеме колкото може повече ангажименти”, заяви президентът на баскетболната ни федерация Михаил Михов на въпрос – остава ли Гершон старши треньор на мъжкия ни състав или не. „Колкото повече време минава, мисля, че по-добре ще бъдат решени нещата”, каза още Михов.

„Колкото до треньорския семинар в Самоков, много съм доволен, че излязоха всички треньори, които искат да се занимават с тази професия. Вече кой ще остане в гилдията и кой ще изпълнява съответните планове, ще покаже времето. Реална представа как са подготвени треньорите ще имаме след следващия сезон – в средата на 2011-та година. Сега започват проверки от Треньорската комисия по градове, дали се спазват съответните правила. Проверката ще се извършва от цялата Треньорска комисия, в която влизат Росен Барчовски, Любомир Минчев, Борислава Мандур, Георги Димитров. В контрола ще участват и четиримата регионални представители, които има федерацията”, коментира Михаил Михов след подписването на тригодишен договор с телевизия Канал 3 за излъчване на мачове от Националната баскетболна лига.

„Факт е, че от догодина влизат нови правила в баскетбола и те трябва да бъдат въведени и у нас. Някои от залите не могат да отговорят на тези стандарти. Дали сме срок, в който отборите трябва да реагират и да решат дали искат да играят в Националната баскетболна лига”, завърши президентът на родната федерация Михов.