Наследникът на Пини Гершон начело на баскетболните ни национали ще се чака до 30-ти юни. Такъв е срокът, който са си поставили от българската федерация. Ръководството на централата е преценило, че първият етап от подготовката и селекцията на държавния ни мъжки състав може да се поеме от квалифициран специалист, който да влезе в ролята на консултант. Името му ще стане ясно най-вероятно в началото на март.

На въпроса кой и кога ще оглави националния ни отбор по баскетбол Михаил Михов отговори: „По този въпрос се мисли още след края на Европейското първенство, но така или иначе не стигнахме до окончателно споразумение с Пини Гершон. Имаме стратегия или програма да я наречем, която е разделена на две – избор на старши треньор на националния отбор, което може да стане и до 30-ти юни и втората част от програмата, която ще започне началото на февруари или началото на март – подготовка, селекциониране, подготовка по клубове на потенциалните играчи за националния отбор. Да се надяваме, че за тази първа част на подготовката ще намерим достатъчно авторитетен и можещ консултант да го наречем – човек, който ще дава напътствия за този първи етап от подготовката за европейските квалификации. В момента се радвам, че във федерацията работи вече Росен Барчовски, който заедно с Глушков, две имена, която нямат нужда от коментар, включително цялата треньорска комисия, които могат да свършат това технически и на 70-80% други дейности, които трябва да се вършат. Просто ще има един коректив на много високо международно ниво. Треньорът ще бъде избран в зависимост от целите, които ще си поставим – кратка програма за квалификациите и Европейското или наистина ще имаме потенциал, защото трябва да бъде оценен потенциалът, който имаме, дали имаме потенциал за програма 2013/2014-та. Това трябва да преценим до края на май месец.”

Колкото до досегашния екип и работата на Пини Гершон Михов коментира пред Гонг: „Договорът на Пини Гершон и целия му екип приключи с края на Европейското първенство. Тогава започна дискусия, разговори, но нищо официално разписано не е имало. Аз уважавам мнението на Пини Гершон, както той споделя, че уважава моето. Надявам се, че крайното решение е било за доброто на българския баскетбол. Това времето ще покаже. Пини Гершон даде много през тези две години за българския баскетбол и постави основата за по-различно отношение към националния отбор, българската федерация и развитието на българския баскетбол. Ние под това ниво не можем да слезем. Той постави стандарти, така че той винаги остава приятел на българския баскетбол. Още повече, че е българския гражданин и ние няма как да приключим комуникацията си. Що се отнася до формалната част на нещата, за да няма спекулации, в рамките на една седмица или 10 дни всичко това ще бъде оформена с една кореспонденция.”