Президентът на родната федерация по баскетбол Михаил Михов заяви, че приветства назначението на изпълнителния директор на централата Иван Ценов за заместник на министъра на спорта Свилен Нейков.

„Аз лично като президент на българската федерация по баскетбол съм много щастлив от това събитие. Приветствам премиера Бойко Борисов и министър Свилен Нейков за избора, който са направили и че са оценили качествата на Иван Ценов. Много е хубаво, че се запазва балансът между индивидуалните и колективните спортове. Този баланс, който е намерен, аз го приветствам и се надявам, че ще даде резултати в развитието на спорта. Проблемът на колективните спортове, а и индивидуалните не е в липсата на голяма зала. Това е показността на спорта, представянето на България, но тя сама по себе си не решава проблемите на спорта. Ние във федерацията по баскетбол имаме програма за развитие първо на съществуващата база, която е в окаяно състояние, заради неправилното стопанисване”, коментира Михаил Михов пред Гонг.

В баскетболната ни федерация обмислят кой да замени Иван Ценов: „Да, мислим за заместник, но това не е лесен въпрос, защото изпълнителният директор на българската федерация по баскетбол трябва да има сериозен опит и да може да се справя със задачите си. В българската централа има доста хора със сериозен потенциал, а и извън нея има. В момента проверяваме дали е възможен вариантът Иван Ценов да излезе в неплатена отпуска и да остане на поста си, но да няма сблъсък на интереси.”