Новият президент на Българската федерация по баскетбол Михаил Михов отговори на журналистически въпроси, след като бе избран от Общото събрание за заместник на Атанас Тонев.

„Може би последните изказвания на събранието са повлияли на някои от членовете да вземат друго решение. В това няма нищо лошо, аз се радвам, че спечелих по-голяма подкрепа,” бяха първите думи на Михов.

„Двата конкретни ангажимента, които поех са поемане на съдийските такси от БФБ в срок от един до три месеца и преработка на правилника за трансфер на състезатели, това най-вече е насочено към развитие на детско-юношеския спорт.”

„Смятам, че конфликтът между Лукойл Академик и националния отбор не засяга пряко федерацията. Проблемът би могъл да бъде решен. Дайте ми един ден да бъда председател и после пак ми задайте най-щекотливите въпроси.”

„Съдийските такси ще бъдат платени от БФБ с увеличението на бюджета от 50%, което обещах до края на 2008 година. Имам предварителни разговори с много спонсори. Има много желаещи да подпомогнат баскетбола, ако бъдат приети точни, ясни правила. Сега бюджетът на федерацията е около 1 милион лева, което означава увеличаване с 500000 лева.”

„Първото нещо, което ще направя е да свикам Управителен съвет, където ще направим програма за работа.”

„Ще направя предложение за промяна на устава, в който да влезе точка да има почетен председател, който да присъства на всички събрания и когато пожелае – на Управителния съвет,” завърши Михов, с което потвърди намерението си да направи Атанас Тонев почетен президент на БФБ.