Михаил Михов бе избран за президент на Българска федерация баскетбол на днешното Общо събрание на централата. Събранието отбеляза историческа посещаемост от години, заради сериозното присъствие.

За Михов гласуваха 71 делегати, а другият кандидат за поста Владимир Боянов получи 59 гласа. От 135 имащи право на глас при избора, 132-ма гласуваха, като две от бюлетините бяха невалидни, без това по някакъв начин да влияе на резултата.

Досегашният президент Атанас Тонев остава първи почетен президент на баскетболната ни федерация и получи специален плакет от ДАМС в началото на Общото събрание.

Делегатите бяха поздравени от легендата на българския баскетбол Божидар Такев, който пожела на новото ръководство на федерацията да издигне баскетбола на нужната висота.

„Много съм развълнуван. Много ми е приятно и съм много щастлив, защото навърших 88 години и не се знае дали ще мога да се видя с вас отново. Дано да се върне приятелският дух в баскетбола. Баскетболът беше моят живот и свят”, сподели Такев, а делегатите станаха на крака и му отвърнаха с искрени аплодисменти.

От ръководството на централата ни по баскетбол отбелязаха, че по сметка на федерацията има 133 500 лева и няма просрочени задължения.

Отчетите на Управителния съвет и на Контролния съвет бяха приети набързо, а след като двамата кандидати за президент Боянов и Михов говориха пред делегатите, започнаха изказвания на присъстващите. Мишо Михов получи сериозно рамо от президента на ЛукОйл Академик Валентин Златев и заместник-председателя на Черно море Симеон Варчев.

Първият пък изчака, както всички останали делегати повече от 2 часа, за да дойде ред на гласуването, а след като даде своя вот напусна заседанието.

Новият президент на родната баскетболна федерация Михаил Михов заяви, че има опита, енергията и възможностите да реализира думите си и благодари на гласувалите за него.