Президентът на българската федерация по баскетбол Михаил Михов твърдо заяви, че първата му задача е Пини Гершон да продължи да работи с националния отбор на България. Михов пътува на 4-ти ноември за Тел Авив, където ще преговаря с израелския специалист, но не очаква въпросът с националния селекционер да бъде изяснена окончателно след тази среща.

„Не очаквам, че окончателно ще бъде решен проблемът с треньора на националния отбор. Смятам, че в момента Пини Гершон може би има други мисли, други ангажименти и на преден план е Макаби Тел Авив, защото там е доста отговорна задачата му и амбициите са много големи. Но дори да не бъде решен окончателно въпросът с националния отбор сега на 5-ти ноември, не е фатално, защото жребият за предстоящите евроквалификации ще се тегли през януари следващата година. Искам да разбера какви са настроенията на Пини Гершон и какви са ангажиментите, които може да поеме, ще може ли да ги поеме същите. На мен лично ми се искаше да се настоява да поеме по-големи ангажименти към подрастващите въобще. Ние ще въведем тази система, но нямаме външния опит за подготовка на играчите и съответно на треньорите. Един човек като Пини Гершон може да даде много в тази насока”, сподели Михаил Михов пред Гонг и добави:

„Нито Пини Гершон е казал твърдо, че ще се отказва от националния отбор или работата си в България, нито аз съм казал нещо такова, тъй като аз назначавам треньора на националния отбор по правилата на българската федерация по баскетбол. Напротив той даде вече много да българския баскетбол. Моя първа задача е да продължи да работи с националния отбор и ако може да поеме и допълнителни ангажименти.”