Баскетболистът на ЛукОйл Академик Перо Антич отново влезе във фокуса на медийното внимание това лято. Въпреки, че се смяташе, че от трансфер в руския Локомотив Ростов го дели само един последен разговор с президента на българските шампиони Валентин Златев, то македонската преса разкри нова възможност.

Испанският Менорка също проявява интерес към македонския национал, потвърждава неговият съотборник в мъжкия тим на Западната ни съседка Върбица Стефанов. Ако се стигне до такъв трансфер, Антич може да заиграе рамо до рамо с българския национал Калоян Иванов, който носи екипа на същия тим.  

„От клуба ме питаха дали Перо е свободен и споделиха, че имат желание да го ангажират. Отговорих им каквото знам и каквото съм чел по медиите. Бих бил щастлив Перо да ми стане съотборник”, заяви Върбица Стефанов пред „Македонски спорт” при сбора на националния тим на Македония.

„Чух за интереса от страна на испанците, но въпросът е дали са готови да преговарят за сумите, които руснаците предлагат. И аз искам всичко да приключи”, пък е краткият коментар на Перо Антич.

Баскетболистът трябва да се срещне с ръководството на ЛукОйл Академик следващата седмица в България, когато представителният състав на страната му пристига у нас на подготовка.