Включването на Националната баскетболна лига в УЛЕБ може да донесе само ползи за родния баскетбол, смята главният мениджър на НБЛ Стефан Станев.

„Сега започваме работа по регистрацията на НБЛ към УЛЕБ. Ще изискваме необходимите документи за нашето участие и да се запознаем с условията. Около 20 европейски държави участват в УЛЕБ. Това може да е само в наш плюс. Всички силни държави с развит баскетбол участват в УЛЕБ и това беше идеята да започнем регистрация в УЛЕБ”, коментира Станев, след като Управителният съвет към българската централа го упълномощи да започне процедурата по включването на НБЛ в престижната европейска организация.

Колкото до организацията и провеждането на първия сезон на Националната баскетболна лига Стефан Станев заяви: „Има известни трудности като всяко начало. Мачовете започват да стават все по-интересни. Това ще доведе до повече зрители и повече приходи, когато спонсорите започнат да се интересуват повече. Всички клубове отговарят на условията и се надявам в края на сезона Лигата да постигне целите, които сме си поставили.”