Баскетболистът Мартин Дурчев напуска Ямбол и мечтае за кариера в чужбина. Още в края на март Дурчев обяви, че това е последният му сезон с екипа на Ямбол, а освен това подписа договор с мениджърската агенция First Class Management.

„Реалната ми мечта е да играя баскетбол на високо ниво и тъй като това е невъзможно в България затова погледът и амбициите ми са насочени към чужбина. Но истината е, че ако имахме силен европейски баскетбол нямаше да искам да напускам родината си. Аз съм убеден и вярвам с цялото си сърце и съзнание, че моментът дойде и през есента ще поема някъде навън. Ако това не стане ще мисля тогава къде да продължа кариерата си. Но със сигурност това няма да е Ямбол”, казва Мартин Дурчев, цитиран от yambolbasketball.com.

„Съотборниците никога не могат да ми омръзнат, защото ние сме приятели и през годините изградихме много близки отношения. Причината е, че имам нужда от ново предизвикателство и нови върхове, а Ямбол не може да ми ги предложи на този етап и смятам, че нямам какво повече да дам на този отбор, както и обратното. Ямбол ще остане завинаги в сърцето ми и някой ден мога да се върна, но дотогава имам да изпълня други мечти и задачи, които съм си поставил”, споделя още баскетболистът.

Колкото до травмата в гърба, заради която се нуждаеше от почивка Мартин Дурчев коментира: „Все още я имам тази травма и сега съжалявам, че играх толкова много време с нея и стисках зъби, защото така не бях на 100% и не успях да помогна на отбора в последните мачове. Сега си патя за това решение, защото травмата е много сериозна и неприятна. Починах си две седмици и вече започнах работа с Ивайло Стоименов. Адски съм мотивиран и концентриран да се кача на по-горно ниво. А контузията отшумява в движение и до 1-2 седмици се очаква да е забравена.”