Кой са двамата играчи, които могат да имат решаваща роля в последния сблъсък между Лукойл Акадeмик и Левски за титлата мъжкия ни баскетбол този сезон. Настоящият шампион посреща претендента в пети мач от финалния плейоф. Двубоят е от 20 часа в залата на „студените” в Правец, но за първи път шампионският трофей ще се насочи към притежателя си след пети мач.

На въпрос, кои играчи са ключови за своите отбори, легендата на Левски и на българския баскетбол Георги Младенов отговори: „Веднага на акъла ми идват Марко Маринович и Брендън Хийт. Но не са само те. Ако обърнем внимание в първите два мача от финалната серия най-силно от Левски се представяше Митко Ангелов, който направи много добър сезон. Това са играчите, които дават облик на отборите, които са лидерите на отборите и от всяка ситуация могат да извадят положително нещо за своя отбор. Така че се надявам да са в добро състояние, за да можем да гледаме един наистина добър финал. Не забравяйте, че Левски имат и Чавдар Костов, имат и Протич, който се справя доста добре. Също така Митко Ангелов, Пантич. Имат играчи, които във всяка секунда могат да помогнат и да обърнат в полза на своя отбор действията.”

„Същото нещо е и в Лукойл. Много добре в последните мачове играе Веско Веселинов. Брендън Хийт, Банев, Уоткинс, Божидар Аврамов, Масамба и безценният опит, който има Тошко Стойков. Ако си спомняте в миналия мач, в моментите, когато бе на терена бе сред най-добрите борци на терена. Така, че и двата отбора имат достатъчно добри и опитни играчи, с които да се противопоставят един на друг. Тук вече идва психологията на мача, кой първи ще излезе от притеснението, от тръпката, единият ще спечели, другият ще изгуби. Ако мислиш в началото или през целия мач- ако загубя мача, какво ще стане- предварително си обречен на провал”, сподели още Жоро Младенов в интервю за Дарик радио.

„Смятам, че отборът, който първи се отърси от напрежението, а то определено е в отбора на Лукойл, той ще е успее. Но време е Левски да промени статуквото, време е догодина той да защитава шампионската титла. Според мен узряха, а и психологическият проблем и комплексът Лукойл вече е отминал за Левски. Смятам, че Левски е готов да промени шампионата”, коментира още Младенов.