Старши треньорът на женския баскетболен тим на ЛукОйл Нефтохимик Петко Маринов бе изключително доволен от трофея, който тимът му спечели тази вечер в Самоков.

„Ще ви разкрия, че имам малък юбилей. Това ми е 10-та Купа като треньор. Много съм щастлив. Искам да отдам заслуженото на Дунав. Двата тима поддържаме огъня и в първенството. Държим се коректно и нека по-добрият победи и в шампионата”, сподели Маринов, а по повод контузията на Даниела Георгиева коментира: „Не знам какво е положението в момента, но на скамейката после изглеждаше по-добре. Дано не е сериозно. Дунав имаше предимство преди финала, защото има опитни състезателки, лидерки като Светла Асенова, Диана Найденова и Петя Джамбазка и те го показаха. Имахме план да играем активно срещу тях. Американката ни Скот си свърши работата днес, добре се включи и Катя Кордова.”

Баскетболистката на ЛукОйл Нефтохимик Зорница Костова пък заяви: „Толкова съм щастлива, че няма думи. Изпълнихме всичко, което треньорът ни искаше от нас.”

Наставникът на Дунав Еконт Стефан Стефанов честити победата на клуба от Бургас и добави: „Напълно заслужена победа на ЛукОйл Нефтохимик. Ние се държахме доста прилично. Фактът, че Дунав Еконт за първи път е на финал за Купата, говори много. Двубоят беше интересен, с приливи и отливи. Дияна Найденова наистина е човекът, който движи отбора ни.”