Национарът Станимир Маринов е под въпрос за първия четвъртфинален сблъсък на Черно море Порт Варна срещу Левски в Националната баскетболна лига. Двубоят е на 30-и април, четвъртък от 18 часа във Варна. Вторият мач е на 2-и май в София, а ако се стигне до трети двубой, то той ще е на 5-и май във Варна.

“Травмата на Станимир Маринов, която той получи в мача срещу Лукойл Академик в последния кръг на редовния сезон е по-сериозна от очакваното и не е ясно, дали той ще вземе участие в първата среща с Левски“, сподеи вицепрезидентът на Черно море Порт Варна Симеон Варчев. 

“Когато не си играл половин година е трудно и тежко, но ще се разчита на него”, заяви Варчев по повод състоянието на Николай Стоянов.

В състава за плейофите се завръща Денислав Вутев, който бе преотстъпен на Спартак Плевен. 

“Цялата ситуация е особена“, каза още Симеон Варчев преди старта на плейофите и продължи: “Отборът на Левски тази година тръгна с големи амбиции, след това изпаднаха във финансова криза, много играчи ги напуснаха, но някои останаха.”

Варчев коментира още, че познавайки Тити Папазов Левски няма да се предаде в никакъв случай и няма да играе ролята на обречен. “Ще се борят, а ние сме просто длъжни да ги отстрани. Трудно ще бъде да играем финал, но ще направим всичко възможно“, завърши Симеон Варчев.