Треньорът Петко Маринов, който от днес се връща начело на мъжкия ЛукОйл Академик заяви, че се е съгласил да поеме „студентите” след дълъг разговор с президента на клуба Валентин Златев.

„Първо, аз бях изненадан от оставката на Любо Минчев, защото аз много го харесвам и като треньор, и като човек. Вярно е, че не очаквах, защото преди две-три години пак имаше вариант за моето връщане и тогава отказах, защото бях поел женския отбор в свои ръце. Обади ми се господин Златев, имахме доста дълъг разговор и се стигна до това решение. Лукойл Академик е в тежък момент наистина, защото мисля, че момчетата са разколебани. По-скоро мисля, че е въпрос на психологически срив и може би ръководството на Лукойл разчита, че аз съм по-опитен човек и ще го извадя от това състояние. Давам си сметка, че ще е тежко, но аз никога не съм бягал от отговорност и не съм бил страхливец. Ще направя всичко възможно да се преборим и да спечелим двете купи, а като свърши сезона, лично аз имам други намерения, но това е въпрос на друг разговор. Работил съм и с Тодор Стойков, и с Тенчо Банев, Митко Ангелов и Веско Веселинов, който беше на 16 години тогава. Доволен съм, че се върна един феноменален играч като Уили Дийн в отбора. Пак казвам мисля, че е въпрос на психологически срив”, коментира Маринов за Гонг.

„Хубавите моменти наистина бяха много, но съжалявам, че трябва да го кажа, но много ги омаловажиха. Една победа над Арис и ПАОК, бяха щастливи моменти. Приятно е усещането, защото ми казват, че това е въпрос на доверие, но няма да скрия, че напрежението е огромно. Аз съм като всички треньори много греша, но съм и много отговорен човек и ме притеснява това наистина, дали ще мога да се справя с тези задачи, които най-много аз си ги поставям. Думата български треньор стана мръсна дума напоследък, но аз не мога да се откажа от моята треньорска кариера. Аз не мога да се срамувам от кариерата си. Оценявам, че има какво да учим, младите хора не са мотивирани, но така да се отпишат българските специалисти и треньори, аз не съм съгласен. Целта е ясна, макар че ръководството се опита да ме убеди да не се притеснявам, но аз никога не бих имал други цели пред себе си”, каза още Петко Маринов.