„Като че ли за първи път успяваме да догоним съперника. Досега нас ни настигаха”, заяви старши треньорът на ЛукОйл Академик Петко Маринов след успеха на „студентите” над Левски в мач от редовния сезон на шампионата.

„Просто една много, много изстрадана победа. Отборът на Левски играе много силно и израства. Литовецът е страхотно откритие. Естествено е да търсим реванш, но аз мисля, че много прегоряхме и не играхме добре особено първото полувреме. Съдиите направиха грешки и в двете посоки, но съм доволен, че на такъв тежък сблъсък, мисля, че издържаха. Може би в крайната фаза нашата воля за победа надделя”, коментира още Маринов след двубоя, който беше първи сблъсък за двата състава след финала за Купата на България.

„Този мач е от редовния сезон. Победа, която потвърждава позицията ни в класирането, нищо повече. За мен не е някакъв реванш или нещо такова, защото едното няма нищо общо с другото. Имаше напрежение, но е нормално, когато играят двата най-силни отбора. Публиката би трябвало да е доволна”, коментира капитанът на шампионите Тодор Стойков.