Старши треньорът на лидера в женското ни баскетболно първенство Нефтохимик Петко Маринов заяви, че въпреки победите има още изисквания към играта на своя отбор. Нефтохимик записа последователни успехи над Берое, Рилски спортист, Дунав и Монтана в Националната лига. Тимът е начело във временното класиране с актив 4-0, като го следват Берое и Дунав с по 3 победи и 1 загуба.

„Малко ще ви изненадам като кажа, че не съм много доволен. Редуваме много силни и слаби моменти, но в отбора ни все пак имаме нови играчи и мисля, че нямаме необходимия синхрон. Второ, считам, че нашето първенство е доста непредвидимо вече от няколко години. Тази година отборите привлякоха доста играчи от чужбина. Надявам се и класата да е доста по-висока. Разчитам на времето да ни помогне. Макар, че вървим без загуба, имам някакви притеснения по отношение на някои аспекти от играта, но надявам се с времето да ги отстраним и да вървим нагоре”, коментира пред Дарик радио Петко Маринов.

В следващия кръг на шампионата при дамите Нефтохимик е домакин на Левски на 10-и ноември от 16.00 часа в зала „Бойчо Брънзов” в Бургас. В другите две срещи от 6-я кръг Монтана приема Хасково също на 10-и, а Дунав играе с Берое на 11-и ноември.