Новият треньор на косовския Сигал Прищина Марин Докузовски определи българския Левски като един от основните фаворити в Балканската лига по баскетбол. Докузовски и неговият Прищина ще приемат „сините” на 26- март в Косово в мач от редовния сезон на регионалната надпревара.

„Следя българския баскетбол, все пак бях дълги години в него и ми е близък. Знам, че Тити се подсили с Уилкинсън и Хийт и отборът е по-различен в сравнение с първата част на сезона. За мен Левски е и фаворит в Балканската лига, но ние тук ще играем пред нашите фенове, които мисля, че са нашият шести играч. Ще стане хубав двубой, пък нека да бие, който е по-добър. Мисля обаче, че и двата отбора ще се класират за Файнъл 4, без значение кой ще се бори в плейофа и кой ще е директно”, сподели Докузвски, цитиран от официалния сайт на БИБЛ.

 „Този сезон гледах доста мачове в лигата и мисля, че турнирът е много по-различен от първата му година. Все пак всяко начало е трудно. Мисля, че сега лигата е много силна и отборите са много равностойни. Играе се по-добър баскетбол, организацията е по-добра. Мисля, че Балканската лига израства като една много сериозна лига, в която всеки отбор ще иска да играе”, коментира още Марин Докузовски.