Оспорван сблъсък на финала в турнира за Купата на България срещу Левски очаква треньорът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Марин Докузовски. „Мисля, че заслужено бихме. През цялото време имахме контрол върху мача Може би през второто полувреме в някои моменти играчите малко се отпуснаха, но за няколко минути всички си дойде на мястото”, коментира пред Гонг наставникът след победата на „студентите” над Ямбол на полуфиналите.

„Мисля, че играхме добре в защита, успяхме да задържим техните най-добри нападатели, а и имаме по-дълга пейка. Заслужено бихме и сме на финал”, каза още Докузовски, а по темата с физическото състояние на центъра Тенчо Банев заяви: „Видя се колко означава Тенчо Банев за нашия тим, защото в началото той играеше добре в защита и направихме аванс от няколко точки. Той е много важен играч за нас. Сега не знам какво ще му е състоянието след мача с Ямбол, това му беше като първи опит. Но мисля, че той е голям мъжкар, ще издържи и ще играе на финала.”

„Левски заслужено победи, имаше през цялото време предимство”, пък сподели Марин Докузовски мнението си за полуфиналната среща Левски- Евроинс черно море. „Играчите се от Варна се опитаха да се справят, да се върнат в мача и се върнаха, но все пак опитът на Левски си каза думата. Пък и са по-качествен отбор. Очаквам в събота оспорван, хубав мач. Това е един мач, не се знае кой какъв ден ще има. Никога не е добре да прогнозираш за такъв мач, но все пак аз съм треньор на ЛукОйл, искам моят тим да бие и е нормално да съм оптимист”, завърши македонският специалист.

Марин Докузовски: Чакам оспорван и хубав финал

Колегата му на треньорския пост начело на Ямбол Иван Чолаков коментира след срещата, която изпрати тима му на мач за бронза в петък следобед срещу варненци: „Явно това са ни възможностите. Старахме се и имахме желание, но през първото полувреме процентът на ЛукОйл от тройката бе убийствен и много е трудно да се победи отбор, който има такъв процент на успеваемост от тройката. Това е. Те са майстори и е нормално да вкарат. Аз съм доволен от моя отбор. Момчетата желаеха да победят, което мен ме удовлетворява. Мач за третото място на турнир за Купата мисля, че се играе само в България. Това е първенство, в което се излъчва носител на Купата, а трето или четвърто място не е толкова важно.”