„Наистина е много важно, че освен, че сме лицензиран турнир към ФИБА. Тази година попаднахме в десетте поддържани от тях турнира, което е много важно за нас, защото това са турнири във всички възрасти, а единственият турнир за деца под 14 години, който е в тази програма е нашият. Това много ни радва и е признание, че все пак за шест години успяхме да създадем нещо, което се оценява не само в България, но и навън“, сподели изпълнителният директор и треньор в школата на БУБА Баскет Мануел Марков, след края на шестото издания на турнира „БУБА Къп“.

„Ние се съобразяваме най-вече с децата, защото знаете, че учебната година започна и се стремим да не отсъстват много. Тази година се радваме, че Левски и ЦСКА бяха участници, защото се игра дерби между двата отбора, което не се беше случвало от доста време. Форматът тази година беше добър с оглед на това, че залата беше пълна постоянно с деца“, коментира още Марков.

„Знаете, че за спорта и то за детско-юношеския спорт е най-трудно в момента, но се справяме. Най-вече хората в клуба, с които работим - президента на клуба Борислав Хаджирусев, с Емануил Божков, който е член на Управителния ни съвет, Георги Развигоров а също така още много приятели, които тази година се отзоваха, защото ни беше по-трудно с формирането на бюджета. С приятели и хора, които обичат баскетбола се получиха нещата. Благодарим на Фондация „Сълвър Лайнинг“, които тази година ни оказаха ценна помощ“, заяви още Мануел Марков по повод организацията на турнира и добави:

„Със сръбския отбор сме в отлични отношения и работим не само за турнира, а през годината имаме 5-6 сблъсъци с тях. С македонския тим също. Впечатленията ми са, че са много по-напред като селекция от нас и имат по-голяма масовост.“