Македонският баскетболист Димитър Мираковски ще сезира ФИБА за дължими суми към него от страна на Евроинс Черно море от края на миналия сезон, когато гардът носеше екипа на варненци. Мираковски, който в България е играл и за ЦСКА, твърди, че Черно море му дължи две заплати и е упълномощил адвоката си да започне дело в международната централа по баскетбол. Босът на Евроинс Черно море Асен Христов обаче отрече клубът да има задължения към играча и сподели, че не се притеснява от евентуално неприятно развитие на ситуацията.

„Аз исках всичко да свърши добре. Не исках нито да се съдим, никакви такива неща, но много се разочаровах. Упълномощил съм моя адвокат да започне съдебно дело във ФИБА. Искам да си взема парите, защото мисля, че съм си ги заработил. За две заплати става дума, да не говорим конкретно за пари. Във ФИБА ще има съдебно дело. Не исках това да се случи, но съм принуден. Искам да си получа парите”, сподели Мираковски.

„Не, нямаме никакви задължения към Димитър Мираковски за миналия сезон. На Димитър Мираковски сме му прекратили договора и всичко сме му изплатили”, отсече в отговор Асен Христов.