Македонският тим Юниор Фруктал стана първия победител в турнира БУБА Къп, който завърши по-рано днес в столичната зала „Триадица”. Не само във финала, но и във всички останали мачове те показаха, че са най-добрия отбор и съвсем заслужено се окичиха със златните медали накрая. Те победиха със сериозни разлики съперниците си, а в същото време впечатлиха и с уменията си с баскетболната топка.

В днешната финална среща Юниор Фруктал победи най-добрия български тим в този турнир – БУБА баскет с 85:35. По време на целия двубой гостите не оставиха никакво съмнение, че са по-добри и реализираха доста кошове не само на контраатаки, но и от зоната за 3 точки.

Най-резултатен във финала бе Ненад Димитриевич от Юниор Фруктал с 21 точки. Той бе обявен от организаторите и за MVP на състезанието.

БУБА баскет пък показаха на моменти, че и те могат да играят атрактивен баскетбол. Момчетата на Емилия Кръстева победиха всички останали свои съперници в турнира, а и двете им загуби в него бяха единствено срещу Юниор Фруктал.

В мач за 3/4 място Левски водеше с голяма разлика срещу Раднички Крагуевац от Сърбия, но накрая устиска победата само с 2 точки разлика – 46:44. Сърбите се опитаха да направят обрат и в последната секунда стрелбата на техния най-добър баскетболист от зоната за 3 точки не порази целта. Така малките баскетболисти на Левски завоюваха бронзовите медали, а Раднички остана на четвърто място.

Местата след четвъртото заеха два български и два чужди отбора – Рилски спортист, Доростол, Монте Сан Пиетро от Италия и Дан Дачиян от Румъния.