За възможността бившият наставник на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Марин Докузовски да се завърне начело на „студентите” се заговори в Македония. Местният вестник „Нова Македония” излезе в днешния си брой с материал под заглавие „Докузовски се връща в българския ЛукОйл?”

„Бившият селекционер на националния тим на Македония Марин Докузовски и актуален наставник на Фершпед Работнички е пред завръщане в редиците на шампиона на България ЛукОйл Академик, научи „Нова Македония”. В македонските и българските баскетболни среди се спекулира, че Докузовски до края на годината ще бъде представен като старши треньор на „студентите” от София, които не могат да се похвалят с цветущ сезон. ЛукОйл Академик преди двайсетина дни загуби неочаквано от Левски, което бе оценено като сензация, в същото време българският тим игра лошо в Еврокъп, където миналият вторник взе първа победа след три поредни загуби. За Докузовски това би било втори опит начело на „студентите”, откакто беше треньор на ЛукОйл Академик в периода от 2005-та до 2007-ма, а известно време бе и асистент на Тити Папазов”, пише македонското печатно издание.

„Именно лошите игри на ЛукОйл Академик са главните причини, за да тръгне спекулацията, че Докузовски можел да има ролята на спасител на безспорно най-добрия баскетболен отбор на източната ни съседка. Засега управата на софийския тим отрече информациите, че македонският треньор ще се върне в българската столица и ще заеме поста наставник на ЛукОйл”, съобщава още „Нова Македония”.

Македонският вестник се е свързал със спортния директор на „студентите” Сашо Везенков и публикува неговия коментар. „Изобщо не е тайна, че първият човек на клуба Валентин Златев и аз сме приятели с Докузовски и много ценим неговите качества и познанията му за баскетбола. Все пак отричам, че в момента въобще мислим за смяна на нашия треньор Любомир Минчев, което бе било необходимо условия за евентуалното ангажиране на Докузовски. Точно е, че имаше вариант за връщане на Марин Докузовски, но лятото преди старта на сезона. Тогава той ни каза, че е обвързан с Работнички и не може да дойде в София. Ние приехме това и продължихме да търсим друг треньор”, казва спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков.

„Без значение от този отказ, директорът на ЛукОйл Академик на края на късия си разговор за „Нова Македония” някакси между редовете сякаш намекна за възможността Докузовски повторно за бъде треньор на клуба”, обаче пише още в статията.

„Това, което казах се отнася за сегашната ситуация в отбора. Това не значи, че няма да контактуваме повторно с Докузовски, ако в скоро време управата на клуба реши, че е нужна смяна на треньора. Оставаме на позиция, че той е добро решение за нас, но само в случай, че се стигне до такава реалност”, допълва Везенков цитиран от „Нова Македония”.

„Докузовски, според неофициална информация от Работнички има дългогодишен договор с тима. Това означава, че евентуалното му заминаване за София трябва да бъде одобрено от босовете на 13-кратния шампион на Македония. В момента вътрешното първенство е в почивка и се подновява на 24-ти янаури догодина”, завършва публикуваният и на интернет страницата на вестника материал.