Новото попълнение на баскетболния Левски Майк Уилкинсън вече тренира със „сините”. Американецът не игра при гостуването в Македония за Балканската лига, но вече се готви на пълни обороти за първия си мач с екипа на вицешампионите. 204-сантиметровият баскетболист заяви пред Гонг, че смята преминаването в Левски за правилна стъпка в неговата кариера и очаква бързо да се адаптира в новия си тим.

„Реших, че ситуацията е добра. Познавам някои от момчетата. В крайна сметка дойдох, за да печелим мачове, да се забавляваме и ще видим как ще се развият нещата. Бях си в къщи за последните пет-шест месеца, така че беше време да дойда тук”, коментира преди поредната тренировка на „сините” Майк Уилкинсън.

- Може би България не е чак толкова непозната за теб, защото ти имаш македонски паспорт, играл си в Гърция и най-вероятно имаш представа за ситуацията тук?

- Да, знам малко. Всъщност съм играл в тази зала и преди. Когато бях в Арис и играхме срещу Лукойл. Докато не дойдох не бях съвсем сигурен, че това е същата зала, но сега видях, че е така. Оказа се, че съм играл тук, градът е много приятен, така че съм развълнуван да съм тук.

- Какво разбра за отбора досега? Вече няколко дни си тук.

- Ами разгледах статистиките в интернет. А и Лио Чалмърс ми разказа някои неща. С него сме играли една години заедно в Русия. Наистина не знам много освен това, което разбрах от него. Този сезон не съм играл другаде. Бях в къщи в САЩ и тренирах с отбора на моя университет, за да поддържам форма и ето, че дойдох тук.

Майк Уилкинсън: Левски е правилното място за мен в момента

източник: Снимки: sportsimages.bg

- Как си в момента? Може би ще ти трябва малко време да се адаптираш към отбора?

- Може би ще отнеме няколко дни, защото все пак съм нов, но от доста време съм в играта, момчетата ми помагат, така че мисля, че бързо ще се адаптирам. Не знам много за шампионата като цяло. Познавам Тъкър от Лукойл от времената в колежа. Знам, че те са шампиони в последните години, но мисля, че ние имаме добър отбор и имаме шанс.

- Мислиш ли, че за теб е стъпка напред да играеш в България, след като си играл в по-големи първенства, като Гърция, Русия?

- Точно в момента, на този етап в моята кариера мисля, че това е правилното място за мен. А и ако не мислех, че правя правилна стъпка, то нямаше да дойда тук.