Седмият поред Мач на звездите от подновяването на инициативата в България ще се състои на 21 март, като домакин на шоуто ще е отново Варна. Старши треньорът на Левски Константин Папазов, който води в гласуването в тази категория, ще смени сините одежди с червени, тъй като спонсорът на отбора, който ще води, е издържан именно в цветовете на вечния враг.

Решението морската столица на приеме двубоя бе взето едва днес сутринта, след като бе претеглена и добра оферта от Самоков. По изрично настояване на един от спонсорите обаче мачът остава във Варна, информираха организаторите на специална пресконференция.

За втора поредна година ще бъде избран Най-добър млад играч на Мача на звездите. Миналата година това бе Иван Лилов, а победителят отново ще получи точно копие на потника на Георги Глушков от първия подобен мач у нас, от далечната 1976 година.

Конкурсите за забивки и тройки ще бъдат в нов формат през тази година, като феновете ще могат да избират и участниците в тях. Това ще се случи след приключването на същинското гласуване, което продължава до 10 март на www.all-star.bg. Сигурен участник в забивките обаче е двукратният шампион Владимир Николов, който и за 2010 е подготвил специално шоу.

Феновете в зала „Конгресна” във Варна ще плащат по три лева, за да присъстват на събитието, като ще бъдат развличани освен от баскетболистите, още от акробатите от Slam Dunkers и красиви дами. В момента се обсъжда идеята да бъдат пуснати специални автобуси за деца от клубове в цяла България, които да бъдат закарани до Варна за Мача на звездите. Преговаря се и с авиокомпания, която да пусне отделна линия в деня на мача, за желаещите да пътуват от София до морето за проявата.