HDI Мачът на звездите 2014 ще започне с час по-рано - вместо в 19:30, в 18:30 часа, съобщиха от Федерацията по баскетбол. Топсъбитието на българския баскетбол е на 23.02.2014 година във Варна.

Промяната се прави по настояване на излъчващата телевизия ТВ7 - партньор на събитието, за да може да се обгърне по-голяма аудитория. Уникално за стандартите на българския баскетбол  телевизионна реализация ще обхване събитието. Мачът ще се излъчва директно по Нюз 7 от 18:30 до 20:30, а после пълен запис ще бъде излъчен от 23 часа и по ТВ7. 

Утре, 20.02.2013 година, ще бъдат обявени съставът на Черно море Солвей Соди, който ще излезе в демонстративен двубой с тима на Volkswagen като част от събитието и участниците в конкурсите Супер Чък Умения, Троя Тойки и Хипер забивки. Това ще стане на пресконференция във Варна с участието на легендарния треньор Симеон Варчев - водил Черно море Соди в периода 1997-2000, играчите на "моряците" от този период Иван Друмев, Левен Белберов и Спас Натов.  

Специална изненада готвят от Организационния комитет на събитието за музикалната програма . Няколко песни ще се изпълнят на живо от баскетболист и балет, но повече подробности в следващите дни.

Припомняме, че билетите за събитието се продават онлайн в Ticketpro.bg, както и в цялата мрежа на компанията при цени на един билет за кино - 9 и 7 лв. Част от HDI Мача на звездите ще бъде отборът на Черно море Солвей СОДИ (1997-2000), начело с легендарния Тодор Стойков и още Спас Натов, Иван Друмев, Левен Белберов и други. 

Тимът ще се събере в оригиналния състав, с оригиналния си спонсор Солвей СОДИ, за да отбележи 15 години от последните златни медали спечелени за Варна.