Баскетболният Мач на Звездите тази година може да се проведе в зала „Универсиада” в София на 1-ви април.

За четвърта поредна година най-добрите играчи в българското първенство ще могат да покажат своите възможности в специален шоу-сблъсък, но в трите си предишни издания срещата бе във Варна.

Вариантът мачът все пак да се проведе в Двореца на културата и спорта в морската ни столица на 31-ви март не е изключен, като това трябва да се реши до дни.

Гласуването за баскетболистите, които ще облекат екипите на Севера и Юга стартира на 3-ти март и ще продължи до 25-ти на официалната интернет страница на събитието. Разрешено е участието на до 7 чужденци във всеки от двата отбора.

Традиционно по време на Мача на Звездите ще се проведат и конкурсите за тройки и забивки.

Организаторите са подготвили още атрактивни изненади за феновете, като награда от 10000 лева за човек от публиката, който вкара кош от центъра на терена и интригуващ конкурс наречен „Целуни MVP”.

Мачът на Звездите в България бе възстановен през 2004 година след осемгодишно прекъсване. Тогава наградата за най-полезен играч заслужи Браянт Смит от ЛукОйл Академик. По-късно приза взеха последователно Крис Гарнет от ЦСКА и плеймейкърът на студентите Ламонт Джоунс.

Наскоро пък ръководството на ЦСКА в лицето на генералния мениджър Емил Коен разкри, че има планове да се организира мач на Звездите и в женския ни баскетбол.