Денис Родман и Полина Цекова няма да участват в тазгодишния Мач на звездите. По този повод от Организационния комитет разпространиха официално обръщение.

Гонг го публикува в пълния му текст:

„Поради липсата на интерес към участието на бившите звезди от НБА, и недостатъчните продажби на билети, и невъзможността на организаторите да гарантират изискванията на чуждестранните звезди за пълна зала, HDI Мачът на звездите ще се проведе в стандартния си формат, и без участието на Денис Родман, Полина Цекова и Хорас Грант.

Извиняваме се за факта, че подведохме част от любителите на баскетбола в България. Очаквайки, че към звездите на този спорт от чужбина има по-голям интерес, за съжаление, миналогодишната рекордна посещаемост ни подведе да се надяваме на нещо повече.

Сигурни сме, че и през тази година посещаемостта на HDI Мача на звездите ще бъде много над средната за баскетболно събитие в България и молим зрителите да обърнат внимание и върху качествата на младите български баскетболисти, които ще участват в събитието.

Убедени сме, че дори и без чуждестранните звезди, играчите от Национална баскетболна лига, ще покажат качества, които да доставят удоволствие на публиката.

Цената на билетите от днес е 10 лева.

Стойността на всички билети, която формираше присъствието на НБА звезди, над сумата от 10 лева, ще бъде възстановена на закупилите билети на място в „Армеец Арена“ преди срещата, или сред понеделник през офисите на Ивентим и Тикетпро. Местоположението на местата в залата също ще бъде променено, с цел да се запълни централната й част.

Организаторите благодарят на дългогодишните си партньори, които подкрепят събитието.”