Мач на звездите в българския баскетбол ще има за поредна година. Шоуто ще се състои на 3-ти април, като вариантите за град домакин са Самоков, София и Ямбол. Решението ще бъде взето съвместно от организаторите и федерацията, но засега с най-големи шансове да приеме двубоя е Самоков. Отново ще се проведат традиционните конкурси за забивки и стрелба от линията за три точки.

Участниците в двата отбора ще бъдат определени чрез гласуване в интернет, което стартира на 1-ви март и ще продължи две седмици. Феновете ще имат възможност да дадат своя вот за любимите си български и чуждестранни баскетболисти в родното първенство. Основен спонсор за пореден път ще е HDI застраховане, като спонсорите на съперниците, който ще спорят по между си, все още не са ясни. Организаторите съобщиха, че на 70% е уредена визитата на двама от най-добрите шоу-забивачи в света. Очакват се и други изненади за публиката.

„Това е едно събитие без клубна принадлежност, което е своеобразен индикатор за любовта на хората към спорта баскетбол. Знаем, че има клубна принадлежност и определена група хора поддържат един тим или друг. Това събитие е и за децата, за да покажем добрата страна на този спорт. Все още се намират хора, които дават от сърце за баскетбола. Това е възможност да покажем едно добро ниво в най-добрата обстановка. Всеки от участниците има възможност за изява”, коментира пред Гонг изпълнителният директор на българската федерация по баскетбол Георги Глушков, а извън темата за Мача на звездите, на въпрос дали е добър вариант събирането на по-широк състав на националния тим по време на шампионата, отговори:

„Винаги съм бил „за” събирането на един по-разширен национален тим. Вчера бях на лагера в Правец. Имаше ентусиазъм, за младите е важно. Мисля, че това е добър вариант.