Баскетболният Лукойл Академик гостува в Самоков на местния Рилски спортист в изтеглен мач от деветия кръг на мъжкия ни шампионат.

„Студентите” очаквано нямат загуба до тук във вътрешното първенство, а довечера от 18:00 часа излизат срещу предпоследния в класирането. Тимът воден от Петко Делев има две победи от осем мача.

Очаква се американският плеймейкър на шампионите Уили Дийн също да се качи в автобуса за Самоков и да пътува със съотборниците си, за да може да се включи в мача, ако ръководството на Лукойл успее да уреди още днес документите му за игра в българското първенство.

Официалната раздяла на студентите с разочаровалия с изявите си американец Стевин Смит ще стане след договорка с боса на агенция „Интерперформансис” Лучано Капикьони.

Сблъсъкът довечера ще е и последна проверка за Лукойл Академик преди гостуването на Бенетон Тревизо в третия кръг от Купа УЛЕБ. Двубоят в Италия е следващия вторник от 21:30 часа, а Бенетон, където миналата година игра бившия баскетболист на студентите Браянт Смит е без успех от две срещи в евротурнира и е на дъното във временното подреждане в групата. В италианския шампионат съставът от Тревизо също не се представя добре и е 16-и едва с две победи от девет мача.

Останалите срещи от деветия кръг от мъжкото ни първенство са утре, като Левски приема Сливен от 16:00 часа в зала Триадица, а Черно море посреща ЦСКА от 15:30 часа в зала Христо Борисов. В Плевен Спартак е домакин на Ямбол от 18:00 часа, а в Русе Дунав играе с Балкан Ботевград на Героги Младенов от 17:00 часа.