Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик има намерение да задържи старши треньора Желко Лукаич и следващия сезон. „Студентите” отпътуваха за Русия с 25 минути закъснение по обед. Воденият от сръбския наставник тим ще се изправи утре от 19.15 часа българско време срещу Динамо Москва в реванш от осминафиналите на купа УЛЕБ.

„Договорът на Лукаич ще бъде подновен, за да може да завърши започнатото в клуба. Целта ни е в бъдеще да подобрим най-вече представянето си на международната сцена”, заяви на летище София спортният директор Сашо Везенков и добави: „Ще играем с максималните си възможности. Ако успеем да стигнем до добър резултат, това ще задоволи всички любители на баскетбола. Надявам се Динамо да ни подценят, въпреки че се съмнявам това да се случи.”

Българският първенец и носител на Купата на страната пътува без Чавдар Костов, който бе контузен по време на първата среща в София, която завърши с 14 точки преднина за руснаците.

„Очаквам изключително труден мач срещу много силен и класен съперник. Проблемите ни са много - състоянието на базите и нивото на вътрешното първенство, но те са преодолими до някъде. Взехме си поука от грешките в София и се надявам те да не се повторят”, пък каза старши треньорът на ЛукОйл Академик Желко Лукаич.