Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик бе избран за 11-ти път за Номер 1 в анкетата на Пресклуб България. „Студентите” заслужиха приза за февруари, а наставникът Желко Лукаич за трети пореден път взе наградата за най-добър треньор.

„Поласкан съм и благодаря. Готвим се здраво за Динамо и чакаме мача в Москва. Реалността е, че Динамо е фаворит, но в спорта всеки ден трябва да се доказваш. Трябва да покажем, че резултатите ни не са случайни”, каза сръбският специалист, който не пожела да коментира скандалът от последните дни и вероятността баскетболисти от клуба, който тренира да не бъдат пуснати в националния ни тим:

„Изцяло ме интересува дали ще успеем да се справим с Динамо. Аз съм треньор на ЛукОйл и съм научен да бъда професионалист и да отговарям само за своите действия и това, за което съм платен. Отговорността ми се простира до там, до където стигат задълженията и ми се плаща.

Трябва да се изгради дългосрочна програма и тя да се изпълнява. Вижда се, че младите играчи не владеят основни елементи от баскетболната игра. Чавдар Костов е добър пример с ученията си в защита, че може да играе на европейско ниво, но на всички трябва да им се казва какво могат по-добре и върху какво трябва да работят. Проблемът с базите е голям.”