Американецът Лари О’Банън ще пътува с баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик за Германия, където „студентите” ще се изправят срещу местния Артланд Драгонс в 7-я кръг на купа УЛЕБ.

Българският тим е втори във временното класиране на група Н, а немците са трети със същия актив 4 успеха от 6 мача, но най-убедителната победа на ЛукОйл Академик в Европа до момента бе именно срещу Артланд Драгонс преди няколко седмици.

Ръководството на „студентите” одобри 191-сантиметровия О’Банън и ще разчита на крилото да помогне в оставащите 4 срещи от редовния сезон в турнира за купа УЛЕБ. 24-годишният американец пристигна у нас след контузията на Донта Смит, с когото дори са роднини и тренира няколко пъти с шампионите. Лари О’Банън е познат на българската публика от престоя си в Цървена звезда, когато сърбите отстраниха именно ЛукОйл Академик в осминафиналите на УЛЕБ.

Със съотборниците си за Германия утре ще тръгне и лекуващият травма в стомаха Ненад Чанак, който пропусна предишните два мача от европейския турнир.