Женският баскетболен отбор на ЛукОйл Нефтохимик привлече 173-сантиметровия гард Неда Джурич.

Баскетболистката е родена на 30-и март във Вуковар (Хърватия), но е от сръбски произход. Участвала е в националния тим на тази страна на Университетските игри в Бурса през 2005 г., където става сребърна медалистка.

Джурич е завършила университета на Род Айлънд в САЩ през 2002 г. След това кариерата й продължава в Европа. Първо носи екипа на македонския "Охрид", където записва средно по 24,3 точки на мач.

После преминава през германския Хале, а през сезон 2005/2006 г. играе 20 срещи за израелския Апоел Хайфа. Там завършва със 7,8 точки и 4,6 асистенции.

През 2006/2007 г. преминава в словашкия Ружомберок, с който става вицешампион. После се връща в Израел и се състезава за Бней Ашарон и играе финал в първенството.

През есента облича екипа на испанския Сан Хосе Леон, а през януари се мести в кипърския АЕЛ Лимасол, като изиграва две срещи за Еврокъп.

В момента бургаският тим картотекира новопривлечената Джурич в БФБаскетбол, като се очаква тя да дебютира в събота срещу Монтана в мач от първата четворка на А група. Договорът на сръбкинята е до края на сезона.

Същевременно ЛукОйл Нефтохимик се раздели по взаимно съгласие с американката Чанди Джоунс.

Така в отбора, ръководен от треньора Петко Маринов, ще има 5 чужденки - американките Даниел Кратчър и Лори Неро, украинките Олена Самбурска и Анна Соколан и сръбкинята Неда Джурич.