Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик осъществи изненадваща рокада. Ръководството на „студентите” връща в състава един от най-добрите играчи на тима от миналия сезон – американеца Уили Дийн. Гардът заменя Тони Ейкинс.

Причината е, че американецът с корейски корени има ангажименти в Корея, които ще отнемат повече от две седмици.

„Той се прибира в родината си, от където ще му изкарат паспорт, за да може да играе за националния отбор. Ейкинс е впечатлил с изявите си селекционера на страната и той държи да го има в редиците си. Именно поради това, ръководството на ЛукОйл Академик прецени, че е по-добре да намери бързо заместник на Ейкинс, който ще отвори сериозна пробойна в тима по време на отсъствието си”, пише официалният сайт на шампионите.

В същото време, Уили Дийн, който бе едно от откритията на миналия сезон, е без отбор и е приел на драго сърце да се върне в ЛукОйл Академик. Плеймейкърът защитаваше екипа на Жалгирис в Евролигата, но финансовите проблеми на литовците го оставиха без клуб. „Студентите” подписаха контракт с Уили Дийн до края на сезона, но целта пред клуба е да се опита да задържи американеца и за следващата година.