Лукойл Академик се класира съвсем очаквано лесно за полуфиналите в турнира за Купата на България, след успех над Видабаскет. Резултатът бе повече от разгромен – 135:51, а „студентите” прескочиха с лекота началото на турнира. Те вече очакват своя съперник измежду Спартак Плевен и Черно море, двубой, който започва в 18:00 часа.

Старши треньорът на Лукойл Петко Маринов използва абсолютно всички свои състезатели в мача, като и единайсетте успяха да се разпишат. Ристе Стефанов бе единственият, който не се съблече по екип, тъй като лекува травма в глезена. Маринов сподели след двубоя, че се надява да може да го използва в предстоящия полуфинал утре.

Шампионите бързо си решиха срещата, като вкараха 42 точки за десет минути, срещу едва пет за Видабаскет. Останалите три части минаха под тоталното превъзходство на Академик, като баскетболистите упражняваха най-различни комбинации в игрова обстановка.

Най-любопитно през второто полувреме се оказа изгонването на фен от залата, след като той очевидно нагруби съдиите, и Борислав Пелтеков му посочи вратата.

С 22 точки за Лукойл най-резултатен бе Уили Дийн, който започна мача с показни изпълнения на дрибъл и пасове. Лий Голдуайър завърши с 19 точки и девет асистенции за победителите. Мишо Капитанов вкара 16 точки за Видабаскет, а Николай Балев добави 14.