Първата домакинска победа на Лукойл Академик тази година в турнира Еврокъп дойде в Арена Армеец над Апоел Йерусалим. Двубоят събра доста повече публика в сравнение с мачовете срещу Химки и Игокеа, а за това фактори бяха, както свободният вход, така и хубавото съоръжение в центъра на София, което прие срещата.

Удоволствието Лукойл да домакинства в Арена Армеец обаче излиза повече от солено на ръководството на шампионите. Високият наем на залата не е тайна за никой в спортните среди, но интересното е, че Лукойл ще трябва да се бръкне още по-дълбоко и за някои по-скоро непредвидени разходи, като изразходената от зрителите вода в тоалетните например.

След срещата изпълнителният директор на клуба Сашо Везенков сподели: „Хубаво е, че хората днес в залата видяха победа. При нова загуба вкъщи, щеше да е много трудно за обяснение. Пуснахме свободен вход, а и залата играе огромна роля. Но цената е огромна. Огромна казвам ви. А и има някои неясноти, които искам да кажа и пред вас, че засичаме водомери и електромери, което не е нормално. Но пък побеждаваме и ще говоря с президента на клуба, ако може и следващото домакинство да изиграем тук.”

Така Везенков бе категоричен, че въпреки цената домакинството в Арена Армеец си заслужава и клубът ще се опита да изиграе и мача с турския Пинар Кършияка на 4-и декември в Арена Армеец. Засега е сигурно, че двубоят с румънския Асесофт Плоещ, който се явява последен за шампионите в групата от Еврокъп със сигурност ще е в Арена Армеец на 18-и декември.