Отборът на Лукойл Академик триумфира с титлата на България за шести пореден път, след като тази година категорично надделя срещу Балкан (Ботевград) с 3:0 победи във финалната серия - 90:68 в третия мач.

Така за поредна година баскетболистите на Лукойл доказаха своята доминация в в родния ни шампионат. Интересен е фактът, че през този сезон тимът от Правец не допусна нито едно поражение, дори и в мачовете за Купата на България.

Срещата в Ботевград бе наблюавана и легендата на българския футбол Христо Стоичков, който бе в компанията на президента на Балкан Валентин Златев.

По време на целия мач гостите от Лукойл имаха преднина от около 15 точки. Възпитаниците на сръбския специалист Желко Лукаич водеха с 42:33 след първите две части. Преднината на Лукойл бе увеличена след почивката и в края на третата част тя бе 19 точки при 68:48.

Старши треньорът на домакините от Балкан Георги Младенов се опита да промени нещо в играта на своя тим, след като направи редица смени, но в крайна сметка отборът му трябваше да признае класата на своя съперник.

В последната четвърта част в игра за гостите от Лукойл се появиха и по-голяма част от резервите. В крайна сметка отборът от Правец спечели мача с 90:68 и спечели шампионската титла за шеста поредна година.

Най-добър в състава на Желко Лукаич бе американецът Уили Дийн, който се отличи с 39 точки, докато за Балкан най-резултатен бе Иван Лилов с 22.