Темата за новия наставник на баскетболния ни шампион Лукойл Академик е най-горещата в България след напускането в посока Македония на досегашния треньор Марин Докузовски. Макар от ръководството засега да запазват мълчание около вариантите за специалист, който да заеме овакантения пост, то от различни места идват сигнали, че шефовете на „студентите” са в трескаво търсене на треньор.

Последната информация, до която се добра Гонг е, че спортният директор Сашо Везенков днес е пътувал до Сърбия, за да разговаря с местен специалист. Самият Везенков на два пъти категорично отрече да е в Западната ни съседка, като заяви, че е извън България, но на юг – в Гърция и по-точно Солун. Каква е била целта на пътуването му можем само да гадаем…

Спортният директор на Лукойл Академик обаче намекна, че вариантите за нов наставник на тима са четирима от четири различни държави и не поясни има ли българин сред тях. Очаква се Сашо Везенков да изготви предложение, което да представи на президента на клуба Валентин Златев, който винаги има последната дума в Лукойл.